18 Kasım 2012 Pazar

Gültan Kışanak: Açlık grevleri amacına ulaştı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''Cezaevindekilere artık saniyelerin, dakikaların önemli olduğunu izah ettik, umuyoruz kararları olumlu yönde olacaktır'' dedi.

Kışanak, beraberinde BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne giderek açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülerle görüştü. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kışanak, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın açlık grevinin sonlandırılması yönünde çağrı yaptığını anımsattı. Bu gelişmenin önemini açlık grevindekilere anlatıklarını belirten Kışanak, şöyle dedi:

"SANİYELER DAKİKALAR BİLE ÇOK ÖNEMLİ"

''Bu eylemin amacına ulaştığını çözüm ve bir yol açılması konusunda önemli bir fırsat yarattığını düşünüyoruz. Biz de çağrımızı eylemcilere, bizzat görüşerek ilettik ve kararlarını beklediğimizi söyledik. Bunu değerlendireceklerini söylediler. Artık saniyelerin dakikaların önemli olduğunu izah ettik. Umuyoruz ki kararları olumlu yönde olacaktır.''

MİLLETVEKİLLERİ OLARAK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN AÇLIK GREVİNE GİRDİK

Kışanak, gazetecilerin sorusu üzerine, bir ve ikinci gruptan eylemcilerin çok ciddi sağlık sorunları bulunduğunu kararlarının olumlu olması halinde bu kişilerin tedavilerinin hastanede yapılması gerektiğini söyledi. Milletvekilleri olarak açlık grevine başlamalarının en önemli nedeninin cezaevlerinde olabilecek bir ölümün önüne geçmek olduğunu da belirten Gültan Kışanak, ''Bu nedenle biz cezaevlerindeki gelişmeleri bekleyeceğiz. Cezaevlerinde bu eylem sonuçlanırsa bu karar bizim için de bağlayıcı olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder