18 Kasım 2012 Pazar

Birgün'ün Diyarbakır ve Gazze karşılaştırması

Sosyalist gazete Birgün bugün çok konuşulacak bir manşetle çıktı. Diyarbakır'daki güvenlik önlemlerini ve İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu için yaptığı hazırlığı manşetine taşıyan Birgün Gazetesi, 'YOK BİRBİRİNİZDEN FARKINIZ' manşetini attı.

DİYARBAKIR'DA ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

Dün Diyarbakır'da açlık grevleriyle ilgili eylemleri önlemek amacıyla Diyarbakır'daki üst düzey güvenlik önlemleri alınmıştı. Çevre illerden de çok sayıda çevik kuvvet polisi kente getirilirken Özel Harekat Polisleri de caddelerde güvenlik tedbiri alıyordu.

GAZZE SINIRINDAKİ ASKERİ YIĞINAK

Diğer taraftan İsrail üç gün önce Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırı düzenlemişti. 16 bin yedek askere seferberlik çağrısı yapan İsrail hükümetinin Gazze'ye kara harekatı yapmayı planladığı iddia edildi.

Diyarbakır ve İsrail'den iki fotoğrafı manşetine taşıyan Birgün gazetesi, 'Türkiye'de Kürtlerin, İsrail'de de Filistinliler'in mücadelesi sert yöntemlerle bastırılmaya çalışılıyor. Diyarbakır'dan ve Gazze sınırından dün çekilmiş iki fotoğraf arasında büyük benzerlikler var' satırlarını kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder