18 Kasım 2012 Pazar

Beşar Esad: Türkiye sınırımızı Kürtlere bıraktık

Gazeteci Cüneyt Ünal'ı CHP milletvekillerine teslim eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, itiraf gibi bir açıklamada bulundu: Sınırı Kürtlere bıraktık...

SINIR ARTIK BİZİM KONTROLÜMÜZDE DEĞİL

Türkiye sınırını bombalamadıklarını bunun kendilerine bir fayda sağlamayacağını ifade eden Esad, Türkiye'nin muhaliflere sınırı açmasından sonra bölgeden çekildiklerini kaydetti. CHP'li vekillere konuşan Esad, 'Hükümet sınırı açtı, ya Kürtlerle çatışacaktık ya da ordumuzu geri çekecektik. Ayrıca Kürtler askerlerimize karşı bir operasyon içerisinde olmadıkları için ayrı cephe açmadık. Bu süreçte Kürtlerle çatışama içerisine girmek mantıklı değil. Şimdi askerlerimizi çektik, artık orası bizim kontrolümüzde değil' diye konuştu.

ESAD'I DOĞRULAYAN GÖRÜNTÜLER

Esad'ın bu sözlerini doğrulayacak görüntüler ise Mardin'in Nusaybin ilçesinde rahatlıkla görülebiliyordu. PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Nusaybin'in karşısında bulunan Kamışlı'da bir gösteri düzenledi. PYD'nin gösteriyi Türkiye tarafından da görülebilecek şekilde düzenlemesi ise dikkat çekti. Abdullah Öcalan posterlerinin de taşındığı gösteride atılan sloganlar Nusaybin'den de duyuldu.

Kamışlı'da Öcalan posterli PYD gösterisi

SINIRDA TUR ATTILAR

Beşar Esad askerlerinin büyük oranda boşalttığı ve PYD'nin adeta denetimine giren Kamışlı'da sınır kesiminde araçlarıyla konvoy oluşturan Suriyeli Kürtler, Abdullah Öcalan posterleri taşıyıp, 'Yaşasın başkan Apo' sloganları atarak sınır şeridinde tur attı. Nusaybin'den rahatça görülen ve atılan sloganlar duyulan gösteri nedeniyle, sınırın Türkiye tarafından askerler önlemlerini arttırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder