22 Ekim 2012 Pazartesi

2B'de başvuru süresi 3 ay uzatıldı

Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bir basın toplantısı düzenledi.

2B SÜRESİ UZATILDI

Hac'ta olan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yerine basın mensuplarının karşısına çıkan Babacan, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında 30 Ekim olan başvuru süresinin Bakanlar Kurulu kararıyla 3 ay daha uzatıldığını söyledi.

MAHKUMLARA MÜJDE

Bakanlar Kurulu toplantısında mahkumların eşleriyle kalmasına izin verecek olan tasarının görüşüldüğünü belirten Babacan, Adalet Bakanlığı'nın Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Yasa Tasarısı üzerindeki çalışmalarının ise devam ettiğini aktardı. Babacan, "Ölüm veya hastalık nedeniyle izin verilen hükümlü veya tutukluların, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde, dış güvenlik görevlileri tarafından güvenli görülen başka bir yerde, gidilen yerde bulunan kapalı ceza infaz kurumunda kalabilecekler." dedi.

Bakan Babacan, değişikliğin Ergenekon tutuklularını kapsayıp kapsamayacağının sorulması üzerine, mahkumlarla ilgili kararı adli tıp kurumunun vereceğini belirterek, "Kanundaki hükümler neyse hükümlülerin kapsadığı tüm mahkumlar için geçerli olacak." dedi. Babacan, detayları Adalet Bakanı'nın açıklayacağını dile getirdi.

Babacan, toplantıda ayrıca Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kapatılarak bu kurulun görevlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına dağıtılacağını kaydetti.

İSRAİL'E 3 ŞART

Babacan, Suriye konusunda İsrail ile görüşüleceğine dair medyada yer alan haberler sorulması üzerine medya üzerinden verilen mesajlarla bu tür kritik konuların yürütülmesini doğru bulmadıklarını belirtti. Babacan ayrıca İsrail ile ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'nin öne sürdüğü üç şartın hala geçerli olduğunu dile getirdi.

Babacan ayrıca Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların 24 Ekim çarşamba gününden 30 Ekim Salı gününe kadar ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.

Babacan bir soru üzerine de Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Lakhtar İbrahimi'nin Kurban Bayramı'nda Suriye'de ateşkes olması yönündeki teklifini önemsediklerini belirtti. Babacan, Türkiye'nin ve Suriye muhalefetinin ateşkese olumlu baktığını kaydederek, Şam yönetiminin de olumlu bakmasını umduklarını ifade etti. Babacan, "Hiç olmazsa bayram günlerinde silahlar susar, arzumuz, amacımız bu. Bu konuda İbrahimi'ye desteğimiz tam." diye ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder