30 Ekim 2012 Salı

Erdoğan: AB hedefinden vazgeçmedik

Berlin Büyükelçiliği yeni kançılarya binası, 69 yıl sonra Berlin’deki tarihi mekanına geri döndü. Osmanlı döneminde elçilik binası olarak kullanılan arsa üzerinde inşa edilen kançılarya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Açılış için düzenlenen törene Alman hükümeti adına Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle katıldı. Bin 500’ün üzerinde davetlinin yer aldığı görkemli açılışta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış da hazır bulundu.

TÜRKİYE AB'NİN BARIŞ AMACINA VE BAŞARISINA İNANIYOR

Açılış töreni, bayrağın göndere çekilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra büyükelçilik binasının açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''Dünyada önemli bir aktör olmaya devam eden Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilişkilerini de aynı şekilde stratejik bir bakış ışığında ele alması gerektiğine inanıyoruz. Birliğin genişleme sürecinin devam ettirilmesi suretiyle barış, huzur ve refahın daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının sağlanmasını diliyorum. Türkiye AB'nin amacına ve başarısına inandığı için üyelik hedefinden vazgeçmedi'' dedi.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLERE SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Türklere seslenerek ''Burada, kalıcı olmaya, yerleşmeye, ev almaya, iş kurmaya karar verdiğiniz andan itibaren sizler artık buranın bir parçasısınız. Kesinlikle entegrasyon konusunda en ufak bir sıkıntınızın olmaması gerekir. Birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tuttuğunuzda Avrupa'daki en güçlü, en etkili, en dinamik toplum olacaksınız'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder