31 Ekim 2012 Çarşamba

Tansel Çölaşan: Gazilerimiz kollarını kaybetti

Danıştay eski Başsavcısı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan Ankara'daki olaylı yürüyüşle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANKARA VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ

Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan 'Cumhuriyet yürüyüşü'ne Ankara Valiliği provakasyonları gerekçe göstererek izin vermemişti. Göstericilerin ısrarı üzerine polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylı yürüyüşün yankıları devam ederken, bu konuyla ilgili en çarpıcı açıklama Tansel Çölaşan'dan geldi.

"GAZİLERİMİZ KOLLARINI KAYBETTİ"

Çölaşan konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada: "Orada bulunan kiminle konuşursanız konuşun, oraya bir kere katılan insanların genç, yaşlı, torunları sırtlarında bir yaşında bebekler o gazları yuttu. Sakatlar var, gaziler var. Gazilerin sakat sandalyeleri kırıldı, kolları bacakları takma olan gazilerimizin ortopedik aletleri kırıldı. 35 bin euroya gelmiş aletini bir kolunu kaybeden gazilerimiz oldu. Oradaki tabloyu iyi görmek lazım, orada halk vardı, orada resmi tören yoktu" dedi.

"ORAYA GELENLER AK PARTİ KARŞITI"

Tansel Çölaşan, 'Bu bayrama iştirak edenler siyaseten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarına karşı olmakla, öyle bir paydaşlıkla anılıyorlar. Bu böyle midir?' şeklindeki bir soruya şu karşılığı verdi: "Tabi şunu söyleyebilirim. Bakın 10 yıldır kötü bir iktidar süreci var. Ve 10 yıldır Türkiye'de demokrasi sorunu yaşıyoruz. Çünkü bunlar iktidara geldiler demokrasi vaatleriyle ama 10 yıl sonra bütün Türk halkı bunlara ümit besleyenler dahil şunu gördüler ki bunlar dini istismar ederken özellikle dindar kesimi, hakiki dindar kesimi kullanarak iktidarlarınıoluşturuyorlar, demokrasiyle filan ilgileri yok. Daha önce askeri darbeler var dediler, geldiler. Kendileri sivil darbenin daniskasını yaptılar. Türkiye bir darbe düzeni, sivil darbe düzeni yaşıyor. Hiç yok. Dolayısıyla bunlara oy veren halkta ki gerçek anlamda dindar kesimde milliyetçidir dindar kesim, Atatürk'ünü sever, milletini, cumhuriyetini sever. Bütün bunlar tepki duyuyor, bu iktidarın siyasetine. Dolayısıyla oradaki halk tabii ki sonuç itibariyle bu iktidara karşı olan halk oluyor. Çünkü bu iktidarın artık foyası ortaya çıkmıştır, Atatürk'ün kurmuş olduğu 89 yıllık Cumhuriyet'i demokrasi diye diye sayir hallerle tamamen değerlerini ortadan kaldırıyor. Halkı ayrıştırdı bakınız, çok korkunç halk ayrıştırıldı. Vatan bölünüyor. Bunlar Türk Milletinin asla kabul etmeyeceği ortak değerlerdir."

"ONLAR İTİBARLI DERNEKLER"

Alana gelirken kendi özel korumalarının dahi olmadığını belirten Çölaşan sözlerine şöyle devam etti: "Oraya gelenler inanın tek bir korumaları olmayan kişiler, hiçbir şekilde koruma taşımıyorlardı. Bizim kendi özel korumalarımız, güvenliğimiz dahi yoktu. Oraya sadece 40'ın üzerinde hepsi yasal, hepsi tüzel kişilikleri olan, hepsi denetlemelere tabii olup hiçbir sorunları olmadığı devlet katında da bilinen çoğu kamuya yararlı dernek, bunlar itibarlı dernekler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder