29 Ekim 2012 Pazartesi

Yolcu otobüsü yoldan çıktı: 1'i ağır 19 kişi yaralandı

Dün akşam saat 23.30'da yaşanan trafik kazasında, Van'dan 53 yolcusu ile birlikte Ankara'ya gitmekte olan Hüseyin Bedük yönetimindeki 34 ZY 2834 plakalı yolcu otobüsü, Erzincan-Erzurum karayolunun 43. kilometresi Sansa Deresi mevkiinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Yolun kenarında bulunan toprak yığınları, telefon direği ve kayalara çarparak yaklaşık 40 metre sürüklenen yolcu otobüsü, daha sonra kayalara çarparak durabildi. Otobüste bulunan yolculardan 1'i ağır 19 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulansları ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, devlet ve özel hastanelerde tedavi altına alındı.
Kazadan yaralı olarak kurtulan bir yolcu, uyudukları sırada büyük bir gürültü ve sarsıntı ile uyandıklarını, otobüsün kayalara çarparak durabildiğini söyledi.
Öte yandan kazada anne ve babası yaralanan iki küçük çocuk, polis nezaretinde ambulanstan indirilerek, kontrol amaçlı hastaneye getirildi. Çocukların şaşkın bakışları dikkatlerden kaçmadı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder