30 Ekim 2012 Salı

Bursa'daki olaylarda silah kullanıldı: 1 yaralı

Üç gün önce Yıldırım ilçesinde BDP'liler açlık grevlerine destek için yürüyüş yapmak istemiş, çoğunluğu Erzurumlu Yavuzselim sakinleri de buna tepki gösterip sokağa dökülmüştü. Polisin müdahalesiyle iki grup da dağılmıştı.
Mahallede yaşanan gerginlik bu gece yeniden sokağa taştı.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN EYLEME TEPKİ

BDP'liler Ulus Mahallesi'nde ilçe binasında taşlarla polise ve Yavuzselim Mahallesi sakinlerine saldırdı, çöp bidonları ve taşlarla barikatlar kurdu, sokakları ateşe verdi. Bu duruma tepki gösteren Yavuzselim Mahallesi sakinleri de balta ve sopalarla yürüdü. Çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri gaz bombaları ve tazyikli suyla iki gruba da ayrı koldan müdahale etti.

1 KİŞİ SİLAHLA YARALANDI

Ancak Ulus Mahallesi'nde bir marketin önünde 31 yaşındaki İlker Kaya, başına isabet eden kurşunla yaralandı. Silahı kimin kullandığı henüz tespit edilemezken, Erzurum Oltu doğumlu şahıs Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Şahsın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yavuzselim Mahallesi sakinleri gece geç saatlere kadar sokaklarda bekleyişini sürdürürken, mahalledeki akil adamların ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile mahalle muhtarlarının araya girdiği ve grubu sakinleştirdiği belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bin kişilik bir güvenlik gücünün bölgede olaylara 4-5 ayrı koldan müdahale ettiğini ifade ettiler. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da kriz masasından ekipleri yöneterek bilgi aldı.
Öte yandan Asayiş, Terörle Mücadele ve olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekipleri, silahla yaralama olayıyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder