31 Ekim 2012 Çarşamba

Cemil Çiçek'ten Avrupa'ya terör uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da yaptığı "Batı bölücü terör örgütü karşısında tavrını net ortaya koymalıdır" açıklamasından sonra Avrupa'ya yönelik bir terör eleştirisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi.

Cemil Çiçek hem Almanya Adalet Bakanı'nı hem de Fransa Odalar Birliği Başkanı'nı kabulünde konuştu. Çiçek, "Bu örgüt, bizi kurşunla sizi uyuşturucu ile öldürüyor" dedi.

İLK TEPKİ ALMAN ADALET BAKANI'NA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, PKK terör örgütüne Avrupa'dan sağlanan desteğe ilk tepkisini Almanya Adalet Bakanı Sabine Leuthoysser'i kabulünde verdi.

Çiçek, "Bu örgüt oradan temin ettiği paralarla Avrupa'dan silahlarla başka türlü öldürücü aletlerle bizim insanımızı öldürüyor. Buna karşılık da Avrupa insanını uyuşturucu ile öldürüyor. Böylesine dehşet verici tablo karşısında artık diplomatik bir üslupla konuya bakmak yerine gerçeğin dili neyse bunu çok açık konuşmakta fayda var" diye konuştu.

BİZİ KURŞUNLA, SİZİ UYUŞTURUCUYLA ÖLDÜRÜYOR

Benzer sözleri Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon'u kabulünde kullanan Çiçek, "Uyuşturucunun patronu PKK'dır. Bugün Avrupa'ya giden ne kadar uyuşturucu varsa bunların önemli bir kısmı PKK kanallarından sizin ülkelerinize gidiyor. Bizi kurşunla sizi uyuşturucu ile öldürüyor" dedi.

FRANSA'YA AB ÜYELİĞİ VE ERMENİ SORUNU ELEŞTİRİSİ

Çiçek'in Fransız konuğuna Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkileri sıkıntıya sokan diğer iki sorunu da anlattı.

Meclis Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin de Avrupa Birliği konusunda fazla oyalanmaması lazım engellenmemesi lazım. Fransa bu işin başını neden çekiyor. Fransa'nın bir başka konuda öncülük ettiği husus Türklerle Ermeniler arasındaki ilişkiler. Bu sizinle bizim aramızdaki bir konu değil, Türklerle Ermeniler arasındaki bir konu tarihi bir konu. 'Üç tane oy alacağız' diye iç politikaya uluslararası konuları alet etmek çok doğru olmuyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder