18 Ekim 2012 Perşembe

Fazıl Say duruşmada avukatını fırçaladı

İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Fazıl Say ile avukatları Meltem Akyol, Taylan Tanay ve Efkan Boğaç ve şikayetçiler Ali Emre Bukağılı, Turan Gümüş, Orkun Şimşek ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan Say, bekar olduğunu mesleğinin ise müzisyen ve gelirinin de belirsiz olduğunu ifade etti.

FAZIL SAY NEDEN YARGILANIYOR?

Ünlü Piyanist Say bir sosyal paylaşım sitesine "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?", "Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?" ve "Tanrı; uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi ? Bunu da düşün!" şeklinde yazılar yazmıştı.

1,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturma kapsamında Say hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Say'ın ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' suçlamasıyla 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 19. Sulh mahkemesi Say'ın duruşmaya gelmesi için davetiye çıkarmıştı.

"ALLAH'IN VARLIĞI APAÇIK ORTADA"

Duruşmada konuşan şikayetçi Ali Emre Bukağılı, "Ben sanıktan şikayetçiyim. Davaya müdahil olmak istiyorum. Sanık Twitter'den dini değerlere yönelik hakaret ve sövmeye varan sözler etmiştir. 30 bin takipçisi var. Bu tip davranışları gündeme gelmek için daha önce de yaptı. Bugün futbolcu Alex bile bu yüzden gitti. İnançsız olabilir, Allah'ın varlığı apaçık ortada, konuşabiliriz" bu sözler üzerine salonda gülüşmeler yaşandı. Şikayetçi Bukağılı duruşmanın izleyiciler olmadan devam etmesini talep etti. Say'ın avukatı Efkan Boğaç ise "İsterseniz hakim de çıksın" dedi. Say da "Başka şeyler de görüyor musun? Twitter'da benimle ilgili. Sataşmadır bu" diyerek tepki gösterdi.

SAY'DAN AVUKATA FIRÇA

Say'ın, duruşma sırasında avukatlar arasında sık sık yaşanan tartışmaların ardından avukatları Taylan Tanay ve Efkan Boğaç'a "Çok fazla atak yapıyosunuz. Çıkarırım sizi, yetkiyi Meltem Akyol'a veririm" diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder