19 Ekim 2012 Cuma

Özden Örnek Gerçekten Günlük Tuttu mu?

Son analizlerinde, Balyoz kararlarına ilişkin tartışmaları değerlendiren Taraf'tan Alper Görmüş, önümüzdeki günlerde, 'Balyoz'un darbe günlüklerinde neden yer almadığına ilişkin' eleştirileri cevaplayacağını açıkladı.

'Darbe Günlükleri’nde ‘Balyoz’ neden yok?' sorusuna geçmeden önce günlüklerin varlığını sorgulayan Görmüş yazısında, darbe Günlükleri'ne yönelik önemli verileri sıraladı.

Balyoz'un en önemli figürleri arasında zikredilen zamanın Donanma Komutanı Orgeneral Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek'in, Balyoz davasının karara bağlandığı günlerde bağlandığı bir televizyon programında “Babam 2003 martındaki iddia edilen darbe girişiminin içinde olsaydı, bunu günlüklerine yazmaz mıydı?” sorusunu yönelttiğini hatırlatan Görmüş, "Böyle demişti ama sorduğu soru derin bir sorunla malûldü" diyerek oğul Örnek'in bir çelişkisine yer verdi:

Varan Bir: Babam Hiçbir Zaman Günlük Tutmadı

Varan İki: Babam 2003 martındaki iddia edilen darbe girişiminin içinde olsaydı, bunu günlüklerine yazmaz mıydı?

"Burak Örnek, yukarıda aktardığım sözlerini sarf etmeden önce babasının hiçbir zaman günlük tutmadığını öne sürmüştü.

"Bunu söyleyip, ardından da “Günlükler’de neden Balyoz darbesinden söz edilmiyor” diye sormak, takdir edersiniz ki epeyce tuhaf... Belki konuşmasının tümünü, her şeyi fâş eden bir lapsus olarak değerlendirecekler de çıkacaktır aranızdan, ben bu aşamada başka bir şey söylemek istemiyorum..."

Özden Örnek'ten Öğrencilerine Tavsiye: Mümkünse Günlük Tutun

Alper Görmüş, Özden Örnek ve Deniz Harp Okulu öğrencileri arasında geçen bir diyaloğu da köşesine taşıyarak, Örnek'in kendi ağzıyla, hatıralarını yazdığını belirttiğine dikkat çekti. İşte Taraf Yazarı'nın o tespiti:

Yalnız: Burak Örnek’in, babasının Deniz Harp Okulu öğrencilerinin çıkardığı “Pusula” adlı derginin Mart 2004 sayısında yer alan söyleşisindeki şu soru ve cevabı bilmediğini düşündüğüm için, söyleşinin bu bölümünü aktarmayı gerekli gördüm:

Soru: “Komutanım, özellikle Deniz Harp Okulu öğrencileri için gündemi efektif bir şekilde takip edebilme, olaylara geniş perspektifle bakabilme, yorumlayabilme ve ders çıkarma konusunda hangi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?”

Cevap: (...) Kendinize ileride faydalı olabileceğine inandığınız notlar tutun, mümkünse günlük tutun. (...) Mesela ben oturup 1975 senesinde gemide II. Komutanlık hatıralarımı eğer bir kenara günlük olarak yazmamışsam hepsini hatırlamam mümkün değil.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder