19 Ekim 2012 Cuma

Mazıcı: Atatürk Kürtlere asimilasyon yaptı

Sevilay Yükselir'in hazırlayıp sunduğu % 100 Siyaset programına katılan Prof.Dr.Nurşen Mazıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Programda Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Kurtuluş Savaşı sonrasında ulus devletin gereği olarak Kürtlere asimilasyon yapıldığını ve Kürtlerin Türk devletine entegre edildiğini söyledi. Bu sözlerin ardından Sevilay Yükselir de bu açıklamaları Twitter hesabından, "Bu akşamki %100 Siyaset'te Kemalist Bilim adamları Prof. Nurşen Mazıcı ve Mütercimler Atatürk'ün Kürtlere asimilasyon yaptığını itiraf etti!" tweetiyle takipçilerine duyurdu. Bu tweetin ardından Twitter çalkalandı. Konuyla ilgili yüzlerce tweet atıldı.

Sevilay Yükselir'in "Atatürk Kürtlerle çok iyi dosttu. Kürtleri savaş yakıtı olarak kullandı. Sonra kandırdı attı" diyorlar. Kürtleri asimilasyona zorlamakla itham ediyorlar. Milliyetçiydi savaş boyunca bunu sakladı" diyorlar. Siz bu söylenenlere katılıyormusunuz?" sorusuna Prof Dr. Nurşen Mazıcı şöyle yanıt verdi:

ATATÜRK KÜRTLERE ASİMİLASYON YAPMIŞTIR

"Mustafa Kemal Atatürk katı Türkçü değildi. Ulus devlet kuruluyor. Herkesin kendine göre dinleri var. Türkiye'de de bu yapılmıştır. Ulusculuk akımı o zamanlar bütün etnik kökenleri etkilemiştir. Kürtlerin ve Ermenilerin etnik köken olmamasının sebebi cografi bir yerde yaşamadıklarındandır. Bağımsız devlet olma isteği Kürtlerin bir kısmında var. Türkiye'nin bir kısmının 20 milyon Kürt'ün bağımsızlık isteği olsaydı ne ordunun müdahalesi ne de devletin politikası bunun önüne geçemezdi. Bu ülkede Kürtlerin büyük bir kısmıda bağımsız Kürdistan fikrine katılmıyor. Nitekim geçtiğimiz aylarda yapılan araştırmada bunu kanıtlıyor. Kürtlerin %90'ı bağımsız Kürdistan istemezken %10'u bağımsız Kürdistan istiyor. Bu demek oluyor ki Kürtlerin büyük bir kısmı bağımsız Kürdistan istemiyor. Türkiye'de Kürt sorunu dediğiniz önündeki engel faşist milliyetçi kafatasçı Türklerden çok asimile edilmesidir. Atatürk asimilasyon yapmıştır. Önce asimile edilmiş sonra entegre edilmiştir. Ulus devletlerin hepsi böyledir. Etnik kimliklerin bulunduğu yerlerde ilk önce asimile edilmesi gereklidir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder