26 Ekim 2012 Cuma

Kılıçdaroğlu'ndan Osman Baydemir'e bayram ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın ikinci gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Osman Baydemir'le bayramlaşan CHP lideri 'Genel Başkanlığım pahasına da olsa ben b sorunun çözümü için elimden gelen her şeyi yapacağım' diye konuştu. CHP lideri, cezaevinde açlık grevindeki 680 mahkuma da seslenerek eylemlerini bitirmelerini istedi.

İŞTE CHP LİDERİNİN AÇIKLAMALARININ STIR BAŞLARI

Kimse çözüm üretmiyorsa biz çözüm üretelim. Bu sorunun çözümünde eğer bir yol haritası belirleyebilirsek bir katkımız olur sürece. Eğer bir sorumlu aranıyorsa siyaset kurumunda aranmalı. Türkiye'nin en temel soruna gözünüzü kapatarak yok sayamazsınız. Geldiğimiz noktada ağlamayan ana kalmadı.

TOPLUMU AYRIŞTIRIYORUZ

Bu sorunun bir toplumsal uzlaşma ile çözülmesi lazım. Bir masanın etrafında oturalım tartışalım dedik. Arzu ettiğimiz bir araya gelme sürecini yakalayamadık. Kin ve öfkeyle siyaseti kurgulayamazsınız. Toplumu ayrıştırıyorsunuz. Biz çok şeyi çözebiliriz. Anayasa uzlaşma komisyonu toplanmış ben adımın Kemal olduğu gibi her siyasal parti de bu soruna sağlıklı çözüm üretecek arkadaşlarımız var.

BİR İNSANIN ÖLMESİ BENİM GENEL BAŞKANLIĞIMDAN DAHA ÖNEMLİ

Bizim yol haritamızda yanlışlık görüyorsanız siz bir adım atın dedim. Sorunun çözüm yeri TBMM'dir. Biz bu soruna çözüm bulabiliriz. Bu sorunun çözümü benim siyasi hayatıma neden olacaksa olsun. Bir insanın ölmesi benim genel başkanlığımdan çok daha fazla önemlidir.

Diyarbakır çok önemli bir kent. Uygarlığın merkezi olarak tanıtmamız lazım bu kenti. Her ıinançtan insanımız var. Biz hiç bir zaman etnik kimliği ve dini siyasete alet etmedik. Tam tersine bu alanı genişletmek lazım. Demokrasiyi derinleştirebilirsek bu sorunu çözeriz. 

AÇLIK GREVİNİ BIRAKSINLAR

Arkadaşlarımız cezaevlerini geziyorlar. Açlık grevi var. Eğer bir insan kendini ölüme yatırıyorsa hepimizin kulak kabartması lazım. Arzu ederim eğer bu çağrı kabul edilirse çok memnun oluruz. Bu açlık grevini bıraksınlar. Onlar şu ve ya bu şekilde görüşlerini anlatırlar. Hükümetin bu konuda duyarlı olmasını da isteriz. Barış herkesin çok rahat ağzına aldığı bir sözcük haline geldi. Barış karşıdaki kişiyi dinlemektir. Barış bir başkasının talebi varsa onları dinlemektir. Barışın özünde bunlar vardır. Biz kendi coğrafyamızda barış içerisinde yaşayabiliriz. Bunun için çaba harcamalaıyız. 

Bizim bayram günü Diyarbakır'a gelmemizin bir anlamı var. Biz bu topraklarda yaşadık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder