28 Ekim 2012 Pazar

İnce: Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasak

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün yapılması planlanan "Cumhuriyet Yürüyüşü" ile "Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasaktır" dedi.

"OTOBÜSLERİMİZ ENGELLENİYOR"

İnce, bir grup CHP milletvekili ile "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne ilişkin TBMM'nin Dikmen kapısında yaptığı basın açıklamasında 81 ilden yola çıkan otobüslerin engellendiğini öne sürdü.

Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ve buna inandıklarını dile getiren İnce, "Burada yaşanan bir demokrasi cinayetidir, anayasal bir suçtur. Seyahat özgürlüğünü engellemek anayasal bir suçtur. Bu Yüce Divan'lık bir suçtur. Bugün bunu verenler, yarın bunun hesabını vereceklerdir" diye konuştu.

"AK PARTİ MİLLETTEN KORKUYOR"

İnce, şunları kaydetti:

"Şunu göstermiştir ki milletten korkuyor AKP, bu, korkunun bir eseridir. Suriye'de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye'de muhaliflerin yürümesi yasaktır. 'Engelleyin genelgesi'ni tanımıyoruz. AKP'nin bu faşist yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz ve onlara sokaklarda, meydanda, parlamentoda pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz."

CHP'ye İzmir'den çıkış engeli

Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak zere İzmir'den yola çıkan 10 otobüsün çıkışına izin verilmedi.

 

 

Polis ADD otobüsünü bağladı

 

Polis, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara'ya giden otobüsü bağladı.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder