18 Ekim 2012 Perşembe

Gizli tanık: Erdoğan'a suikast yapılacaktı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 248. duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu.

CEZALI 26 SANIK DURUŞMAYA KATILMADI

16 celse men edilen CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.

Gizli Tanık Selçuk'un geç gelmesi nedeniyle saat 09.00'da başlaması gereken duruşma saat 11.30'da başladı.

SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ BOZULARAK EKRANLARA YANSITILDI

Gizli tanık odasında ifade veren Gizli Tanık Selçuk'un sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtıldı.

Savcılık ifadesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast konusunun geçmesi üzerine Gizli Tanık Selçuk, eklemelerde bulunacağını belirterek söz aldı.

VELİ KÜÇÜK'ÜN TALİMATIYLA BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SUİKAST

Gizli tanık Selçuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin yakınındaki oto yıkama istasyonunda çalışan Recep aldı bir kişiye, Başbakan'a suikast girişiminde bulunması için Savaş adlı yarbay tarafından telkinde bulunulduğunu, ancak bu kişinin teklifi kabul etmediğini iddia etti.

Gizli tanık, kendisinin irtibatlı olduğu Savaş adlı yarbayın bu suikast planlanması olayını ''Veli Küçük'ün talimatıyla yapıldığını'' söylediğini iddia etti.

"CUMHURBAŞKANINI BİLE KARISINA ZEHİRLETEBİLİRİZ"

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Ankara'da 6-7 kişinin bulunduğu bir ortamda görüştüklerini ifade eden gizli tanık, Ersöz'ün, ''Biz çok güçlüyüz. Gerektiğinde bir cumhurbaşkanını bile karısına zehirletebiliriz'' dediğini öne sürdü.

Savcı Pekgüzel'in ''Sizin 'Cumhurbaşkanını öldürdüler' diye bir iddianız oldu. Nerede söylediler'' sorusu üzerine tanık, 2005'te Ersöz'ün Ankara Ümitköy'deki albayların oturduğu Atabilge Sitesi'ndeki yerine gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Biz Savaş yarbay, İrfan yüzbaşı ile gittik. Onun yanında kendi elemanlarından birkaç kişi vardı. Ersöz, 'Devlet her zaman 18 yaşındadır. Bizlere karşı yapılan her şeyin karşılığını bulacağını' söyledi. Cumhurbaşkanlığı yapmış kişinin eşine bile''

Duruşmada bazı sorulara, ''Sanıkların çoğu benim kim olduğumu bilir. Ama ben ailem deşifre olacağından endişeleniyorum'' diye yanıt veremediğini belirten gizli tanık, davanın tutuksuz sanıklarından emekli Albay Arif Doğan'ı da tanığını, Doğan'a ziyarette bulunduğunu, JİTEM ile ilgili bazı konuşmalarından rahatsız olduğu için bir daha da Doğan'ın yanına gitmediğini anlattı.

Gizli tanık, verdiği bazı bilgiler ve yerini söylemesi üzerine Arif Doğan'ın dava kapsamında gözaltına alındığını kaydetti.

Kendisine üzerinde ismi, fotoğrafı ve mühür olan JİTEM kimliği ile silah verildiğini ifade eden gizli tanık, Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan ve Bingöl bölgesinde jandarma istihbarat elemanlarıyla bilgi alışverişine girdiğini, bu şekilde jandarma istihbarata katıldığını söyledi.

Gizli tanık, Ankara'da ve İstanbul'da JİTEM'e ait ofisler bulunduğunu, buralarda istihbarat alışverişinde bulunulduğunu da iddia etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder