19 Ekim 2012 Cuma

Ergenekon'da ara kararlar açıklandı

Ara kararları okuyan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, savunma tanığı olarak çağrılmasına rağmen gelmeyen Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy'un davanın tutuklu olmasını dikkate alarak duruşmaya zorla getirilmesine karar verildiğini açıkladı. Mahkeme 24 Eylül 2012'de Sevil Atasoy'un tanık olarak dinlenİlmesine kararlaştırmıştı.

MAHKEME LEVENT ERSÖZ'ÜN SAĞLIK DURUMUNU SORDU

Davanın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastaneden son sağlık durumunu bildirir raporun ivedi olarak istenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, ayrıca Levent Ersöz'e İstanbul Barosu Başkanlığı'ndan zorunlu müdafi görevlendirilmesinin istenmesine hükmetti.

TEOMAN KOMAN ESKİ İFADELERİ İSTENDİ

Mahkeme, savunma tanığı olarak dinlenilmesine karar verilen ve 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara'da tutuklu bulunan emekli Orgeneral Teoman Koman'ın daha önce vermiş olduğu ifadelerin ilgili mercilerden istenmesine karar verdi.

ERGİN SAYGUN'UN İFADESİ İSTENDİ

Mahkeme heyeti, savunma tanığı olarak dinlenilmesine karar verilen Balyoz Davası'nda 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un 24 Şubat 2010 tarihli ifadesinin tamamının İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenilmesine karar verdi. Duruşma tanık İlhan Tezel'in dinlenmesi ile devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder