29 Ekim 2012 Pazartesi

Diyarbakır'da iki kaza: 5 ölü

Yaralılar, çevredeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazalarda ölen ve yaralananların kimlikleri netlik kazanmadı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne iki kilometre mesafedeki kazada, kontrolden çıkan otomobil, karşı yönden gelen başka bir araçla kafa kafaya çarpıştı. Olay yerine gelen emniyet güçleri, geniş güvenlik önlemi aldı, sağlık ekipleri ise yaralılara müdahale etti. Olay yerinde yapılan ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kaza sonrasında yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırıldı.

Kazayı gören Nesih Baydemir, aracın bir anda karşı yöne geçerek, karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpıştığını anlattı. Baydemir, "Sanırım sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti ve bir anda karşı şeride geçerek kaza yaptı. Daha sonra olay yerine hızla ambulanslar geldi. 3 kişinin öldüğünü söylediler, 5-6 kişinin de yaralandığını bildirdiler. Yaralıları da hastaneye götürdüler. Durumu kritik olanları hemen götürdüler. Ne olduğunu anlayamadık doğrusu." dedi.

Ayrıca, Diyarbakır'da meydana gelen ikinci kazada, 21 EZ 239 plakalı minibüs ile 21 AT 023 plakalı minibüs yol çalışması nedeni ile tek şeritten akan trafikte kafa kafaya çarpıştı. Olay sonrasında kaza mahalline çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, kaza sonucu minibüs içinde sıkışan sürücüyü çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Sürücüye, her ihtimale karşın oksijen takviyesi yapıldı. Uzun süren çalışmalar sonunda minibüs sürücüsü sıkıştığı yerden çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı. Söz konusu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder