29 Ekim 2012 Pazartesi

Bursa'da olaylı gece

Bursa'da, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek veren BDP'li grubun dün başlattığı gerginlik, bu akşam farklı bir boyuta taşındı. BDP'ye tepki gösteren bin kişilik grup ilçe binasını basmak istedi. BDP'liler ise polis, itfaiye ekipleri ve vatandaşlara taşla saldırdı.

BİN KİŞİ BDP'Yİ BASMAK İSTEDİ

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesi sakinleri bu geceyi de sokakta geçiriyor. Dün BDP'li gruba tepki gösteren çoğunluğu Erzurumlu bini aşkın kişi, bu gece BDP Yıldırım ilçe teşkilatını basmak istedi. Polis, gruba izin vermedi.

Ulus Mahallesi'ndeki BDP'li grup ile Yavuzselim Mahallesi sakinleri arasında karşılıklı taş atma olayı yaşandı. BDP'liler bir minibüsü ateşe verdi, çok sayıda araç ve iş yerine de saldırdı. Yangına müdahale etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı da BDP'li grup tarafından taşlandı. Polis, iki grubun karşı karşıya gelmemesi için gayret sarf etti. Ancak BDP'li grup, çevik kuvvet ile özel harekat ekiplerinin katıldığı operasyonla gaz bombası ve su püskürtülerek dağıtıldı.

Polis, tekbir getiren öfkeli grubu ise sakinleştirip, provokasyona gelmemeleri konusunda uyardı. Emniyet Müdürlüğü'nün gece boyunca bölgede geniş güvenlik önlemi alacağı kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder