19 Ekim 2012 Cuma

Bitlis'te çatışma: 3 şehit 4 yaralı

Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortakapı Köyü kırsalında operasyon yapan askerler, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Askerler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, korucu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. Yaralı asker ve korucular Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bitlis'ten de bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildiği belirtildi.
Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışma ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saat 18.30 sıralarında Ortakapı köyü kırsalında konuşlu olan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Çıkan çatışmalarda İzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ adlı köy korucuları şehit olurken, Er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak da yaralandı.
Yaralı asker ve köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder