18 Ekim 2012 Perşembe

BDP'li vekil Sarıyıldız açlık grevine başladı

BDP'nin tutuklu Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik sözde tecridin son ermesi ve anadil üzerindeki baskıların sonlandırılması amacıyla süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başladığı bildirildi.

BDP AÇIKLADI: VEKİLİMİZ AÇLIK GREVİNDE

BDP'den yapılan açıklamada, 15 Ekim günü tedavi amaçlı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne getirilen Sarıyıldız'ın burada açlık grevine girdiği ifade edildi. Üç gündür açlık grevinde olan Sarıyıldız, danışmanı aracılığıyla şu ifadeleri kullandı: "12 Eylül'den bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan arkadaşlarımızın her gün eriyen bedenleri karşısında sessiz kalamazdım. Cezaevlerinde yükselen bu direniş karşısında kenetlenmeyi ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum. Kürt halkının yiğit devrimci evlatlarının her gün ölüme yaklaştığı bu süreçte sessiz kalan, yüreği nasırlaşmış hükümet yetkililerine sesleniyorum. Yaşanacak ölümlerin sorumluluğu başta hükümet olmak üzere bu direniş karşısında sessiz olan herkese ait olacaktır."

53 CEZAEVİNDE 423 KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) son verilerine göre şu anda 53 cezaevinde 423 kişi açlık grevinde; sayının her gün arttığı belirtildi. 12 Eylül'de greve başlayan ilk grubun grevi bugün 37. gününe girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder