18 Ekim 2012 Perşembe

BDP: İmralı ile biz görüşelim

Cumhurbaşkanı Gül, BDP'li milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'le görüştü.

Ntvmsnbc'de yer alan habere göre;  'dokunulmazlıkların kaldırılması' konusunda yapılan görüşmede Kürt sorunu da gündeme geldi.

"GEREKİRSE İMRALI'YA BİZ GİDERİZ"

İmralı'nın çözüm sürecine dahil edilmesini isteyen BDP heyeti, gerekirse İmralı'ya giderek kendilerinin görüşebileceklerini söyledi.

Heyet, çözüm sürecinin dışında bırakıldıklarını söyleyerek BDP'nin sürecin içinde olmasının önemine vurgu yaptı ve dokunulmazlıkların kaldırılması halinde konuşulacak hiçbir şeyin kalmayacağı' mesajını verdi.

SORUMLU HAREKET EDİN

Cumhurbaşkanı Gül de BDP'lilere 'sorumlu hareket edin' uyarısında bulunarak, "Hassasiyetlere riayet etmek gerekir. PKK ile kucaklaşma görüntüleri süreci zorlaştırdı. Toplumun diğer kesiminde tepki oluşturdu. Bu tür davranışlar oluşabilecek havayı bozuyor. Siz bağımsız inisiyatif geliştirip kendinisi muhatap konumuna getirmelisiniz. İhtiyaç olduğu takdirde şiddetin durması, ortamın uygun olması halinde ben de üzerime düşeni yaparım" diye konuştu.

'KENDİ HALİNDE ÇIKMAZ SOKAĞA GİRER'

Bu görüşmenin basına yansımasının ardından terör sorununun çözümü için yeni bir süreç başladığı iddiaları basına yansıdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gül, "Olağanüstü yeni bir durum çıkartmak doğru değil" dedi.

BDP: KÜRT SORUNU MÜZAKERE İLE ÇÖZÜLMELİ

Görüşmenin ortaya çıkmasının ardından Gül'den sonra bir açıklamada BDP'den geldi. Parti yönetiminden yapılan yazılı açıklamada "BDP olarak en büyük politikamız Kürt sorunun müzakere ile çözülmesidir. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve muhalefetle görüşülmesini saygıyla karşılıyoruz" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder