27 Ekim 2012 Cumartesi

Bakan Şahin Çanakkale 1915 filmini izledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Çanakkale aşktır, sevdadır, kararlılıktır, azimdir, inançtır. Aynı zamanda akıldır, plandır, stratejidir. Bizim toplumumuzun en temel taşıdır'' dedi.Bakan Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile ''Çanakkale 1915'' filmini izlemek üzere Sanko Park'taki sinema salonuna gitti.

Burada filmin yönetmeni Yeşim Sezgin, yapımcı Serkan Balbal, oyunculardan Barış Çakmak, Doğukan Polat, Baran Akbulut ve İlker Kızmaz ile bir araya gelen Bakan Şahin, bir süre Balbal'la sohbet etti.

OYUNCULARA ÇİÇEK VERDİ

Yaklaşık 2 saat süren filmi oyuncular ve sinemaseverlerle izleyen Fatma Şahin, daha sonra yapımcı Serkan Balbal, yönetmen Yeşim Sezgin ve oyunculara çiçek verdi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Şahin, söz konusu filmin, bir kadın olan yönetmen Yeşim Sezgin'in ilk profesyonel denemesi olduğuna dikkati çekerek, izleyicilerden alkış istedi.

SÖMÜRGE RUHU YOK OLDU

''Gazişehir'' diye nitelendirdiği Gaziantep'in, Çanakkale'de verilen savaşın benzerini bölgede yaşadığını ifade eden Şahin, ''Gazişehir de geçilmedi, Türkiye geçilmedi ve sömürge ruhu burada yok oldu'' dedi.

KÜRT ASILLI ASKERLE MESAJ VERDİ

Filmin bir sahnesindeki, ''Kürt asıllı bir askerin Türk askerin ayakkabısına bez bağlarken yardım etmesinin'' günümüz açısından çok önemli bir mesaj olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Aslında baktığınız zaman Çanakkale aşktır, sevdadır, kararlılıktır, azimdir, inançtır. Aynı zamanda akıldır, plandır, stratejidir. Bizim toplumumuzun en temel taşıdır. Bu topraklara, çocuklarımıza, gençlerimize vereceğimiz mesajı, 'bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun yazıktır incitme atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı' diyen ruhu canlandırdılar. Allah hepsinden razı olsun. Ama bir şey çok önemli. Savaşın kazananı yok. Barışın dili hakim olmalı, bu topraklar, dünya, insanlık barışı konuşmalı. Aklımızı, inancımızı savaş için değil, barış için geleceğe taşımalıyız. Çocuklarımızı onun için yetiştirmeliyiz. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder